2016 Puster 呼吸

Puster No.7 

        AKVARELL

                   水彩

            WATERCOLOUR

                         

2016


Puster

Breathing

呼吸

Serie  Puster ( 41x32cm / stk.)

Serien er inspirert av opplevelser med familien i Hellas og i Norge i sommerferien. Barna våre og vi voksne svømte, sank i sjøen, og kroppene våre rullet rundt i det rene vannet. Barna var ikke redde, og det var ikke jeg heller. Det var en trygghet og frihet som jeg har aldri har følt før. Jeg husker at da jeg var ung, følte jeg meg aldri trygg i vannet. Jeg var alene og så redd for ukjent vann. Særlig i en stort innsjø, som ble verre og verre av forurensning i hjembyen min i Kina... Jeg visste ikke hvordan jeg kunne puste lenger.

Her i denne serien er vannet et symol. Etter at jeg har hatt noe vanskelige opplevelser i livet mitt, må jeg gi opp noe tung bagasje for å få PUST. Vannet viser forskjellige situasjoner i livet. Uansett - vi må prøve å puste og skaffe oss frihet og kjærlighet, selv om det ikke er så lett å gjøre det når vi opplever noe vanskelig i livene våre...

Jeg følte at jeg endelig hadde vokst opp helt da jeg malte menneskene som puster under vann. Det var en flott og ny opplevelse i livet mitt, og den betyr mye for meg.