2016The Gift From River 河流的礼物

        AKVARELL

                   水彩

            WATERCOLOUR

                         

2016


Gaven Fra Elva

The Gift from River

河流的礼物

Gaven fra Elva

---For våre adopsjons barnDette kunstprojektet handler om Våre adopsjons barn.  Det er noe erfaringer med adopsjons barn i famlien vår og  i noe andre venners familier som nærmerer mitt liv her i norge. Det ble jeg oppmerksomert av dem til å tenke på og å undersøke om adopsjons barn. Jeg aldri glemt en dårlig spøk som pleide pårviket så mye på meg da jeg var seksåring, at en dag sa mora mi at jeg ikke var hennes biologisk barn, at jeg ble funnet i en liten kurv i en bekke ved siden av byen. Min søster la til at bunnen jeg var dekket med en blå og røde blomst dyne. Og dette lille teppet var egentlig jeg er mest kjent. Så jeg har full tro på at dette er helt sant. Jeg var veldig trist og følte hele kroppen å nedsenke i iskaldt vann plutselig. I tillegg var jeg så redd og fortvilelse hver dagnøtt. Det varet lang tid som jeg tankte på det. Hvis det er sant,  da hvem er min mor eller søster , og hvor er de? Hvem er jeg? Og hvorfor ble jeg abandoned av mora mi ?

Selfølgelig var det ikke helt sant, hedigvis. Men den spøken var en  sterk merke i hodet mitt  selv om blir jeg voksen nå.


Jeg har ingen biologisk barn. Nå har jeg en kjærste som adoptert ei kinesisk jente. Hun er en fantastisk jente på syvåring. Med henne, kjenner jeg mye historier og får mye gode opplevelse. For lille jenta, hun har verdens eneste pappa og mamma, og jeg er en voksen som bry meg mye om henne. For kjæresten min, den lille jenta er pappas gave. For meg, hun er en utrolig vakke overraskelse. Alle disse babyene som pleide ....og ble adoptert av de foreldrene , som gavene fra elva.


Her er Elva en symbol. Det kan være virkelig naturlige ting, som jeg bruker noen bilder som tok fra Yangzi-elva, Ganjiang-elva, Jialing elva i kina. Det er noe abstraks kilder. Derretter viser Elva noen positive egenskper da blir Baby i kurven løftet av elva, den er menneskelig , full kjærlighet , trygghet ...                                                                                                                                                              11.2016